Vijesti

PROMOCIJA U ŠIBENIKU

Promocija romana Crvena voda održat će se u Šibeniku u ponedjeljak, 23. travnja. Promocija će se održati u Caffeu Domald, Obala palih omladinaca 10, a početak je u 20 sati. Uz autora, o knjizi će govoriti novinar i pisac Emir Imamović Pirke. 

 

PROMOCIJE U RIJECI

Knjige Crvena voda i Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja predstavljene su u Rijeci 26. i 27. ožujka. Crvena voda  predstavljena je u Book Caffeu Dnevni boravak, Ciottina ulica 12a,  a s autorom je razgovarala urednica Adriana Piteša. Klasici hrvatskog filma  predstavljeni su u Art-kinu Croatia. Uz autora, knjigu su predstavljali Nikica Gilić, te urednica Diana Nenadić. 

 

PROMOCIJA KNJIGE U TISNOM (MURTER)

Roman Crvena voda predstavljen je u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Tisnom (Murter). Promocija je održana u 9. 3., a uz autora kinjgu je predstavila književnica i knjižničarka Mirela Klarin.

 

PROMOCIJA NA SAJMU KNJIGU U PULI

Roman Crvena voda Jurice Pavičića predstavljen je u subotu 2. 12. na Sajmu knjige u Puli. Uz autora, o knjizi su govorili urednica Adriana Piteša, te Paola Orlić.

OVCE OD GIPSA U RUMUNJSKOJ ANTOLOGIJI ANTIRATNE PROZE

Poglavlje romana Ovce od gipsa (1997) uvršteno je u antologiju antiratne proze pisaca iz bivše Jugoslavije u izdanju rumunjsku nakladničke kuće Editura paralela 45. Antologija antiratne proze iz bivše Jugoslavije izići će pod naslovom A fost o data o tara, a urednici antologije su Boris Postnikov i Dino Kreho. U antologiji će biti prevedeno poglavlje Oči iza vrata

 

PROMOCIJE CRVENE VODE U TUČEPIMA

Jurica Pavičić predstavio je svoj novi roman  24. 11. u konobi Kus Njega u Tučepima. 

 

POTPISIVANJE I RAZGOVOR S AUTOROM NA INTERLIBERU

U okviru sajma Interliber, u nedjelju 12.11.  Jurica Pavičić je  potpisivao knjige i razgovarao s publikom o svojom novom romanu Crvena voda

 

PRVA PROMOCIJA ROMANA CRVENA VODA  U SPLITU

Premijerna promocija romana Crvena voda održala se u četvrtak 2. 11. u splitskom klubu Quasimodo, u okviru književnog programa Bookvica. Voditeljica i promotorica knjige bila je Tanja Mravak, a uz autora je sudjelovala i urednica Adriana Piteša. 

 

ILUSTRACIJA ALEMA ĆURINA NA NASLOVNICI NOVOG PAVIČIĆEVOG ROMANA KOJI IZLAZI U LISTOPADU

Slika "Happy New Fear" splitskog ilustratora Alema Ćurina bit će na naslovnici novog romana Jurice Pavičića koji izlazi u listopadu.

 

NOVI ROMAN JURICE PAVIČIĆA IZLAZI U LISTOPADU

Novi roman Jurica Pavičića "Crvena voda" izići će na hrvatskom jeziku tijekom listopada. „Crvena voda“priča o nestanku sedamnestogodišnje djevojke koja je iščezla jedne rujanske subote godine 1989. nakon ribarske fešte u malom mjestu na dalmatinskoj obali.  Policijska potraga ne daje nikakve rezultate, a okolna politička zbivanja- pad jednog sistema, društvene promjene i rat-  zasjene nestanak djevojke koji pada u zaborav. Obitelj- otac, majka i brat blizanac- jedini su koji i dalje traže nestalu Silvu. "Crvena voda" roman je koji se proteže kroz  27 godina i prati daljnju usud ljudi upletenih u nestanak, od ukućana, osumnjičenih, pa do inspektora komunističke milicije. Kroz njihove sudbine roman zahvaća tri desetljeća života u Hrvatske.

 

NASTUP S NJEMAČKIM PISCIMA U SPLITSKOM KLUBU GHETTO

Jurica Pavičić, te hrvatski pisci Ivana Sajko, Olja Savićević, Renato Baretić i Edi Matić nastupit će na jednodnevnom književnom festivalu u splitskom klubu Ghetto u srijedu, 20. rujna. Na festivalu još nastupaju njemački pisci Thomas Brussing, Julia Frank i Lindita Arapi, te Mirko Božić iz BiH. 

 

TV SERIJA PATROLA NA CESTI OSVOJILA DVIJE NAGRADE ZA NAJBOLJU TV SERIJU NA FESTIVALU U PULI

TV serija Patrola na cesti osvojila je obje prve nagrade u konkurenciji TV serija na filmskom festivalu u Puli. Serija u režiji Zvonimira Jurića dobila je nagradu festivalskog žirija, te nagradu internacionalne kritike- žirija FEDORA. 

 

PROMOCIJA KLASIKA HRVATSKOG FILMA JUGOSLAVENSKOG RAZDOBLJA  U MOTOVUNU

Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja predstavljeni su i u Motovunu, unutar motovunskog filmskog festivala. Promocija knjige održana je u srijedu 26. srpnja u 18.30 sati. 

 

PROMOCIJA KLASIKA HRVATSKOG FILMA JUGOSLAVENSKOG RAZDOBLJA U ZAGREBU

Knjiga Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja promovirana je u Zagrebu u srijedu 10. svibnja. Knjigu su u knjižnici Bogdan Ogrizović uz autora  predstavili Tomislav Šakić, te urednica Diana Nenadić. 

 

PROMOCIJA KLASIKA HRVATSKOG FILMA JUGOSLAVENSKOG RAZDOBLJA U SPLITU

Knjiga Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja promovirana je unutar Mediteranskog festivala knjige u Splitu. Promocija se održala u subotu 6. svibnja u 18 sati i velikoj dvorani sajma, u dvorani ŠC Gripe. Uz autora, na promociji su govorili Nikica Gilić, te urednica Diana Nenadić. 

 

IZIŠLA KNJIGA KLASICI HRVATSKOG FILMA JUGOSLAVENSKOG RAZDOBLJA

Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja- knjiga sa dvanaest interpretativnih eseja o klasičnim hrvatskim filmovima perioda od 1945. do 1990.- izišla je u nakladi Hrvatskog filmskog saveza

 

NJEMAČKI PRIJEVOD ŽENE S DRUGOG KATA PROMOVIRAN U BERLINU

Roman Žena s drugog kata izišao je u njemačkom prijevodu. Naslov njemačkog izdanja je Ein Tod fue Ein Leben, prevoditeljica knjige je Blanka Stipetić, a roman je izišao u nakladi Schruf & Stipetic. Promocija knjige održana je 17. veljače u Berlinu. 

 

TV SERIJA PATROLA NA CESTI NA TV FESTIVALU U BIARRITZU

Serija Patrola na cest bit će prikazana na 30. izdanju glasovitog televizijskog festivala u francuskom gradu Biarritzu. Festival se održava od 24. do 29. siječnja.

 

TV SERIJA PATROLA NA CESTI U IZBORU 10 NAJBOLJIH LISTA IL MANIFESTO

U anketi kritikle talijanskog dnevnika Il Manifesto, kritičar Sergio Germani Grmek uvrstio je TV seriju Patrola na cesti uz svoj izbor 10 najboljih filmova godine. U Germanijevom su se izboru, među ostalim, našli i filmovi Quentina Tarantina, Stevena Spielberga, Lava Diaza i Hou Hsiao Hsiena.

 

PROMOCIJA U BEOGRADU

U ponedjeljak 12. prosinca 2016. u beogradskom kulturnom centru Parobrod predstavljen je književni rad Jurica Pavičića. Uz autora, na večeri predstavljanja sudjelovali su Teofil Pančić i Katarina Lazić.

 

PROMOCIJA U RIJECI

U subotu 11. lipnja 2016. unutar 9. riječkog festivala književnosti VRIsak predstavljen je roman Žena s drugog kata Jurice Pavičića. Promocija se održala u Book Caffeu Dnevni boravak, Ciottina ulica 12a, s počertkom u 19 sati. Sudjeluju autor, te urednica Adriana Piteša. 

 

NAGRADA ŠPICI SERIJE PATROLA NA CESTI

Špica TV serija Patrola na cesti koju su kreirali autori/dizajneri Andrea Sužnjević, Marko Šesnić i Goran Turković osvojila je nagradu Oktavijan u konkurenciji namjenskih filmova na Danima hrvatskog filma koji su završili u nedjelju u Zagrebu. Nagrada Oktavijan u konkurenciji namjenskog filma dodjeljuje se reklamama, špicama i glazbenim videima proizvedenim u Hrvatskoj tijekom godine. Kandidate za nagrade anonimno od 1 do 5 ocjenjuje 40 članova Hrvatskog društva filmskih kritičara. TV serija Patrola na cesti, pa tako i špica, premijeru je imala u veljači 2016.

 

PROMOCIJA U ŠIBENIKU

U četvrtak 14. travnja 2016. roman Žena s drugog kata promoviran je u Šibeniku. Promocija se održala u Cafeu Domald, Obala Prvoboraca 3. Uz autora, knjigu su predstavili Emir Imamović Pirke i urednica Adriana Piteša.